Χρόνος Εκτέλεσης: 80-90 λεπτά
Yλικά για 10 κυπριακές πίτες
Για τις πίτες:
500-600 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 γρ. χλιαρό νερό
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
αλάτι
Για την γέμιση:
1 κιλό ψαχνό κοτόπουλου βρασμένο
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
3-4 φέτες ψημένο μπέικον
5-6 φύλλα μαϊντανό
3 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ. μαγιονέζα
1/2 κ. γλ γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε 10 φύλλα μαρούλι
Εκτέλεση
Για τις πίτες βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε ένα μακρόστενο οβάλ όπως είναι οι κυπριακές πίτες. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για 30 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου. Μόλις παγώσουν μπορούμε να τις καταψύξουμε.
Για την γέμιση ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια, τον μαίντανό, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Η κοτοσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο.
Περνάμε τις πίτες λίγο από το τηγάνι αν χρειάζεται, τις ανοίγουμε στη μέση, βάζουμε μαρούλι και τις γεμίζουμε με την κοτοσαλάτα μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου