Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά
Yλικά για 2 ατομικές τάρτες:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σφηνάκι νερό ή γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
1 αυγό
Για την γέμιση:
10 μεγάλες φράουλες ώριμες
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σιρόπι από κόκκινο κρασί ή σιρόπι φράουλας
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το αλεύρι. Ομογενοποιούμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.
Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε, την ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπι, την κανέλα και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ανοίξουμε τα φύλλα της τάρτας.
Βγάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε πρώτα τα 2 φύλλα πάνω σε λαδόκολλα για την βάση. Στρώνουμε στις δύο ταρτιέρες τα φύλα, από πάνω βάζουμε λίγο λαδόκολλα και λίγα όσπρια ή ρύζι. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, αδειάζουμε τα όσπρια, αφαιρούμε την λαδόκολλα και γεμίζουμε με την γέμιση. Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα στρώνουμε από πάνω κλείνοντας τις τάρτες μας. Ψήνουμε ξανά για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες και άχνη ζάχαρη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου