Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πιλάφι Με Κοτόπουλο, Γαρίδες, Φέτα Και Πιπεριές!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
2 φιλέτα κοτόπουλου
250 γρ. γαρίδες μέτριες
2 κρεμμύδια
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 σφηνάκια κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ
2 τριμμένες ντομάτες
250 γρ. φέτα
1 πρέζα κανέλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις μισές πιπεριές. Τα βάζουμε σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο, μία ντομάτα τριμμένη και μία κουταλιά πελτέ και ρίχνουμε μέσα 1 λίτρο νερό ή ζωμό κότας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές που τις κόβουμε μέτρια καρεδάκια και το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Αλατοπιπερώνουμε, δουλεύουμε 4-5 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν, ρίχνουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε, πελτέ ντομάτα, ζάχαρη, κανέλα, λίγο ρίγανη και 1-2 ποτηράκια κρασιού νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και πριν σβήσουμε ρίχνουμε μέσα την φέτα σε κομμάτια. Φτιάχνουμε δηλαδή ένα σαγανάκι. 
Ρίχνουμε το μισό σαγανάκι μέσα στο πιλάφι μας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο σαγανάκι. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου