Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Γεμιστά Pan Cakes Με Κουβερτούρα Και Επικάλυψη Πραλίνας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 3-4 λεπτά


Υλικά 6 pan cakes:
250 γρ. φαρίνα
130 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
50 γρ. γάλα εβαπορέ
80 γρ. νερό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
2 αυγά
1 βανίλια

Θα χρειαστούμε: 
120 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
5 μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το γάλα με το νερό, τον χυμό, το ξύσμα, τις βανίλιες και την φαρίνα κοσκινισμένη. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ενώνουμε με απαλές κινήσεις μέσα στο μείγμα μας. Φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό σαν κέικ. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη στο κέντρο του τηγανιού.  Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές λιωμένη κουβερτούρα και ψήνουμε 2 λεπτά από την μία πλευρά και ύστερα γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη. Μόλις φτιάξουμε όλα τα παν κέις μας, στήνουμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφουμε μπόλικη πραλίνα από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου