Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος: 2-3 λεπτά/ένα
Υλικά για 12-14 κομμάτια:
3 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. φέτα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 φέτες ψωμί τοστ
3-4 κ.σ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες γαλοπούλα ή μπέικον
1/4 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα:
4 αυγά, 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη, 150 γρ. αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για 10-15 λεπτά. Πετάμε το νερό, ξεπλένουμε καλά, παίρνουμε 4-5 φέτες μελιτζάνας και τις κόβουμε σε λεπτά καρεδάκια. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο τις φέτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να τις τυλίξουμε.
Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρεδάκια μελιτζάνας, αλατοπίπερο, πάπρικα και σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλλαντικό μας, 1 σφηνάκι νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τραβάμε από την φωτιά, αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσουν και ρίχνουμε μέσα την φέτα σε κομμάτια, το ψωμί ψιλοκομμένο, την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε ένα δεμένο μείγμα για να γεμίσουμε τις μελιτζάνες μας.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τις φέτες μελιτζάνας , βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκι. Μόλις τις φτιάξουμε όλες, παίρνουμε 3 μπολ, βάζουμε στο ένα τα αυγά, στο δεύτερο το αλεύρι και στο τρίτο την φρυγανιά. Πανάρουμε κάθε μπουρεκάκι πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγά και τέλος στην φρυγανιά για να θωρακιστεί καλά. Αφήνουμε τα μπουρεκάκια 10 λεπτά στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για 2-3 λεπτά να γίνουν χρυσαφένια.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου