Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20-30 λεπτά
Υλικά:
250 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό καρότου
1 καρότο τριμμένο λεπτά
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
220 γρ. ζάχαρη
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1-2 φλ. σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ενώνουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό καρότου με την σόδα και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στον κάδο. Βάζουμε το τριμμένο καρότο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου