Χρόνος Προετοιμασίας:20-25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. σπαγγέτι
1 κιλό μύδια με το κέλυφος
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα απαλή
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο λεμόνι
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και καθαρίζουμε τα μουστάκια. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο να σοταριστούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί. Κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε τα μύδια που δεν άνοιξαν και αφαιρούμε τα υπόλοιπα, κρατώντας στην κατσαρόλα τα ζουμιά με τα μυρωδικά.
Παράλληλα μισοβράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ζουμιά αλατοπίπερο και την μουστάρδα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τα μύδια και το λεμόνι. Δένουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου