Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Υλικά για 2 sandwiches:
4 φέτες χωριάτικο ψωμί (από στρογγυλό καρβέλι)
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
4 αυγά
60 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
8-10 ντοματίνια
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ξύδι και μόλις είναι έτοιμο να βράσει ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τα βράζουμε 2 λεπτά και αφαιρούμε από το νερό προσεκτικά χωρίς να σπάσουν. Αφήνουμε τα αυγά ποσέ πάνω σε ένα χαρτί απορροφητικό.
Ρίχνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια μας μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες γαλοπούλας και στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση. Τα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
Στήνουμε κάθε σάντουιτς ως εξής: Bάζουμε κάτω την πρώτη φέτα ψωμιού, από πάνω δύο φέτες γαλοπούλα, δύο αυγά ποσέ, φλούδες παρμεζάνας, ντοματίνια και ανατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε με την δεύτερη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και τραγανό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου