Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μαριναρισμένες Μπριζόλες Στο Τηγάνι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος: 5-10 λεπτά


Υλικά για 4 μπριζόλες:
4 χοιρινές μπριζόλες
1 κ.σ κόκκοι πιπεριού
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ. γλ. ρίγανη
1/3 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1 πρέζα κάρυ
1 κρεμμύδι  
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι 

Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα, το κάρυ, την μουστάρδα, τη ρίγανη, το κρεμμύδια κομμένο στα 4, το σκόρδο και αλάτι. Ρίχνουμε μέσα την μπριζόλες και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες μας. 

Σημείωση:
Ο χρόνος τηγανίσματος διαφέρει ανάλογα με το πως τρώμε τις μπριζόλες.
Αν επιθυμούμε να είναι rare τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά.
Αν τις θέλουμε medium rare τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά.
Αν τις θέλουμε medium για 6-7 λεπτά.
Και αν τις θέλουμε  well done, τις τηγανίζουμε  για 8-10 λεπτά.   
Επίσης αν θέλουμε να φτιάξουμε μια σάλτσα για τις μπριζόλες μπορούμε να ρίξουμε την μαρινάδα σε ένα κατσαρολάκι, να προσθέσουμε 1 ποτηράκι κρασί, να αφήσουμε να εξατμιστεί και να την δέσουμε με λίγο κορν φλάουερ ή αλεύρι. Με αυτή τη σάλτσα μπορούμε να σερβίρουμε τις μπριζόλες μας, αν δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι από το τηγάνι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου