Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σαντουϊτσάκια Παγωτού Με Σοκολάτα Και Καραμέλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 4-5 ώρες


Υλικά για 25 σάντουιτς:
75 τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα
1 κ 1/2 ζαχαρούχο γάλα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κ 1/2 φυτική σαντιγί (τύπου μόρφατ)
1 κ 1/2 εβαπορέ γάλα  (μεγάλο)
2 σφηνάκια σιρόπι καραμέλας
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κ.σ πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα ρίχνουμε την μισή καραμέλα και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο ρίχνουμε την κουβερτούρα, την πραλίνα και την υπόλοιπη καραμέλα. Ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το σοκολατένιο μείγμα.
Σε ένα μακρόστενο μπολ στρώνουμε 25 τετράγωνα μπισκότα με την σοκολάτα από πάνω. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα και τοποθετούμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη.
Στη συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα 25 μπισκότα στη μέση και από πάνω ρίχνουμε το λευκό μείγμα. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά.


Αδειάζουμε το ζαχαρούχο σε ένα μπολ το ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη στρώνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζαχαρούχο σε όλη την επιφάνεια, κλείνουμε με τα τελευταία μπισκότα που αυτή την φορά τα τοποθετούμε με την σοκολάτα από κάτω. Παγώνουμε σε πολύ δυνατή κατάψυξη για 4-5 ώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου