Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Χορτοτυρόπιτα Με Σέσκουλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45-50 λεπτά


Υλικά για ένα ταψί:
2 φύλλα σφολιάτας ή χειροποίητο φύλλο
400 γρ. φέτα
500 γρ. σέσκουλα
2-3 ματσάκια σπανάκι
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι
1 ματσάκι μυρώνια
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
2-3 κ.σ. γάλα
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμύδια, το πράσο και τα μυρώνια. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε, αφήνοντας το σπανάκι ολόκληρο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, το σπανάκι και τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαγειρευτούν. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα μας να κρυώσουν. 
Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και σπάμε την φέτα σε κομμάτια. Στραγγίζουμε πολύ καλά τα χόρτα μας και ανακατεύουμε με τα αυγά και την φέτα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο κάτω, τρυπάμε με ένα πιρούνι την σφολιάτα, ρίχνουμε την γέμιση μας και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο αυγό και γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου