Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Χρόνος Aναμονής: 1-2 ώρες
Υλικά για 4 μερίδες:
2 κόκκινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
4 κολοκύθια
2 μελιτζάνες
400 γρ. πλευρώτους
Για την μαρινάδα:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ. γλ. θυμάρι
1 πρέζα δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
Για την καραμελωμένη σάλτσα μπαλσάμικου:
200 γρ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ.μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μέτρια καρεδάκια. Φτιάχνουμε την μαρινάδα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το μέλι και βράσουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να γίνει σαν καραμελωμένη.
Ψήνουμε τα λαχανικά μας στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν τα παραψήνουμε για να ναι ζουμερά και τραγανά. Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα πιάτο και ξεκινάμε να στήνουμε τα λαχανικά σειρά-σειρά κάθε είδος για να ναι ομοιόμορφα. Βγάζουμε το τσέρκι προσεκτικά στολίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σάλτσα μπαλσάμικου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου