Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Αρνάκι Φούρνου Με Θυμάρι Και Μουστάρδα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2,5 ώρες


Υλικά για 5 μερίδες:
1 - 1,5 κιλό αρνάκι σε μερίδες (μπουτάκι, χεράκι)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. γλ. θυμάρι
3 κ. γλ. μουστάρδα
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φυτίνη
1/4 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα 
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να βγάλει όλα του τα υγρά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το λάδι, την μουστάρδα, την πάπρικα, το μισό θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα το αρνάκι μας και ανακατεύουμε καλά.


Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί προσθέτουμε την φυτίνη από πάνω και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι. Ψήνουμε 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να ροδοκοκκινήσει. Συνοδεύεται με πατάτες, πουρέ ή ρύζι.

Σημείωση:
Αν επιθυμούμε μπορούμε να αφήσουμε το κρέας για μερικές ώρες στην μαρινάδα και μετά να το ψήσουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου