Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Τούρτα Black Forest!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά




Υλικά για 1 παντεσπάνι:
220 γρ. ζάχαρη
120 γρ. φαρίνα
30 γρ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
4 αυγά

Για την τούρτα:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% πλήρες
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο
60-80 γρ. γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο
2 σφηνάκια κονιάκ
150 γρ. τρίμματα σοκολάτας

Για το ντεκόρ:
10 κεράσια ή βύσσινα ώριμα, 80 γρ. κουβερτούρα.


Εκτέλεση
Χτυπάμε 900 ml  κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την άχνη και φτιάχνουμε μια σφιχτή σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να είναι  παγωμένη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε σε θερμπκρασία δωματίου. Επίσης ενώνουμε το σιρόπι με το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την φαρίνα την οποία έχουμε ενώσει με το κακάο και έχουμε κοσκινίσει. Ομογενοποιούμε, ρίχνουμε το κονιάκ και αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20  cm στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και κάτω και στο πλάι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσει 15-20 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς κόβουμε σε 4 λωρίδες.




Στρώνουμε την πρώτη φέτα από το παντεσπάνι, αλείφουμε με σιρόπι καλά όλη την επιφάνεια, βάζουμε μια καλή στρώση σαντιγί, την απλώνουμε και από πάνω ρίχνουμε 2 κουταλιές γλυκό, λίγα τρίμματα σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε το επόμενο παντεσπάνι. Αλείφουμε με σιρόπι, σαντιγί, γλυκό, τρίμμα σοκολάτας. Κάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία. Αλείφουμε την γύρω γύρω επιφάνεια της τούρτας με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρίμμα. Από πάνω ρίχνουμε το γλάσο, στολίζουμε με φρέσκα φρούτα και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα να σφίξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου