Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Φανουρόπιτα!

Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά


Υλικά για 1 ταψί:
150 γρ. σπορέλαιο
500 γρ. φαρίνα
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χυμό πορτοκάλι και 1/2 ξύσμα
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ γαρίφαλο
1/2 κ.γλ. σόδα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια

Για το πασπάλισμα: Άχνη ζάχαρη και κανέλα 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα, την ζάχαρη,την κανέλα και το γαρίφαλο. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και μόλις αφρίσουν τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε την φαρίνα κοσκινισμένη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και τα καρύδια. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε την φανουρόπιτα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Μόλις παγώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου