Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Αλμυρά Πιτάκια Με Χειροποίητο Φύλλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 3 λεπτά/κάθε πλευρά


Υλικά για 8 πιτάκια
Για την ζύμη:
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
160-180 γρ. νερό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Για την γέμιση: 
50 γρ. φέτα, 50 γρ. κίτρινα τυριά, 20 γρ. παριζακι, 1 κ.σ. γάλα, πιπέρι.

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι, το λάδι και στο τέλος σταδιακά το νερό. Φτιάχνουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα-ένα κάθε φύλλο πολύ λεπτά. Βάζουμε στην μέση 1-2 κουταλάκια γέμιση και κλείνουμε στα τέσσερα σαν φάκελο. 


Μόλις φτιάξουμε όλα τα πιτάκια, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στην φωτιά, αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και τοποθετούμε πάνω τα πιτάκια. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε 6-8 λεπτά γυρίζοντας τα τακτικά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν επιθυμούμε ραντίζουμε με λίγο μέλι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου