Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά
Υλικά για 1 croque monsieur:
2 χοντρές φέτες ψωμί τοστ ή χωριάτικο ψωμί
3-4 κ.σ. γραβιέρα ή τριμμένο έμενταλ
1 φέτα ζαμπόν
λίγο βούτυρο
Για την μπεσαμέλ:
10 γρ. γάλα
20 γρ. βούτυρο
30 γρ.αλεύρι
3-4 κ.σ. τριμμένη γκούντα
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, δουλεύουμε για λίγο με ένα σύρμα και ρίχνουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μια λεία μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και τα τυριά.
Απλώνουμε την πρώτη φέτα ψωμιού, αλείφουμε με μπεσαμέλ, ζαμπόν, λίγο τυρί και κλείνουμε με την δεύτερη φέτα ψωμί. Απλώνουμε από πάνω ξανά μπεσαμέλ και τα τριμμένα τυριά, λίγο βούτυρο και ψήνουμε στο γκριλ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου