Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Rib-Eye Μπριζόλας Με Νιόκι Από Πατάτα Περού!

To rib eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές μοσχαριού. Πρόκειται για κομμάτι που βρίσκεται από τον έβδομο έως τον δέκατο τρίτο σπόνδυλο και δίνει το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας.

Χρόνος Ψησίματος: Από 4 μέχρι 10 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
2 φιλέτα rib eye (φιλέτο μοσχαρίσιας μπριζόλας) περίπου 400 γρ. το καθένα
ελαιόλαδο
1 κλαδί δεντρολίβανο 
χοντρό αλάτι
λίγο πάπρικα
πιπέρι

Για το σερβίρισμα: 
250 γρ, νιόκι μωβ πατάτας, 2 καραβίδες ψημένες, χοντρό αλάτι.

Εκτέλεση
Αφήνουμε 10 λεπτά τα φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε πάπρικα, πιπέρι και λάδι. Βουτάμε μέσα το δεντρολίβανο και αλείφουμε τα φιλέτα μας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα. Για μια medium-rare μπριζόλα ψήνουμε  3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Για medium στα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ενώ αν θέλουμε τα φιλέτα μας να είναι  medium well στα 6-7 λεπτά και well done (καλοψημένα) θα χρειαστούμε 8-10 λεπτά από κάθε μεριά.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια σερβίρουμε με νιόκι μωβ πατάτας, καραβίδα και χοντρό αλάτι.

Σημείωση:

Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει με το πάχος του φιλέτου μας.


  • Από τους 46 οC μέχρι του 50 οCτο κρέας είναι rare.
  • Από τους 50 οC μέχρι του 55 οC το κρέας είναι medium rare.
  • Από τους 55 οCμέχρι του 60 οC το κρέας είναι medium.
  • Από τους 60 οCμέχρι του 65 οC το κρέας είναι well done.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου