Χρόνος Αναμονής: 24 ώρες
Χρόνος Βρασμού: 30-40 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα κεράσια ώριμα και μεγάλα
750 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα αφού τα έχουμε πλύνει κ στη συνέχεια έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Ρίχνουμε την ζάχαρη το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια ταχύτητα και βράζουμε. Ξαφρίζουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τον γλυκάνισο, και την κανέλα.
Βράζουμε 15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη το γλυκό μας μέχρι την επόμενη μέρα. Ξαναβράζουμε 15-30 λεπτά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Βράζουμε 15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη το γλυκό μας μέχρι την επόμενη μέρα. Ξαναβράζουμε 15-30 λεπτά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου