Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Donats Γεμιστό Με Πραλίνα!

Χρόνος Τηγανίσματος: 1-2 λεπτά



Υλικά για 10 donats:
4 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
2 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Για την γέμιση:
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού για γέμισμα και στόλισμα
100 γρ. κουβερτούρα για γέμιση
100 γρ. σοκολάτες διάφορες για στόλισμα

Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αλεύρια, τις βανίλιες και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας φτιάχνοντας μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια και φτιάχνουμε στρογγυλά ντόνατς με τα χέρια, στη μέση βάζουμε 1/2 κουταλάκι πραλίνα φουντουκιού και 1-2 κομματάκια κουβερτούρα. Κλείνουμε προσεκτικά κάθε ένα ντόνατς ώστε να μην μας φύγει η γέμιση και απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα σε ζεστό λάδι και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζουμε κάθε ένα με πραλίνα και κομμάτια σοκολάτας για να τα στολίσουμε. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου