Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Γλυκιά Πίτα Με Βύσσινα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά


Υλικά για 10-12 μερίδες:
200 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. φαρίνα
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
400 γρ. βύσσινα χωρίς κουκούτσια
2 κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. γιαούρτι
220 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά

Για το γαρνίρισμα:
Παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μπολ το βούτυρο λιωμένο μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κονιάκ, τους κρόκους, την βανίλια και το γιαούρτι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι δουλεύοντας με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 28-30 cm και ρίχνουμε τα 2/3 από το κέικ μας. Ανακατεύουμε τα βύσσινα με την μαρμελάδα και βάζουμε κουταλιά κουταλιά τα 2/3 από πάνω. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ξανά από πάνω τα τελευταία βύσσινα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα προαιρετικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου