Χρόνος Προετοιμασίας:10-15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 2-3 λεπτά/κάθε πλευρά
Υλικά για 8 πίτες:
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
3 -3,5 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ .ζάχαρη
1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
1/2 σφηνάκι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος. Αφού φουσκώσει προσθέτουμε λάδι, γάλα, αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα και να είναι μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε 30-40 λεπτά να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 ίσα μέρη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε κάθε ένα σε στρογγυλό σχήμα λεπτά. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο αν θέλουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε αν επιθυμούμε μόλις παγώσουν να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου