Χρόνος Εκτέλεσης: 30-40 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ελαιόλδο
2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών (κάρυ, πάπρικα, μουστάρδα)
1/2 τριμμένη ντομάτα
λίγο φρυγανιά (προαιρετικά)
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Θα χρειαστούμε επίσης:
500 γρ. πένες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
ρίγανη
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε 20 κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελάχιστα σε λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι να σοταριστεί, σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και μόλις πάρει 2 βράσεις ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας για 5-6 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και ενώνουμε τις πένες με τα κεφτεδάκια. Σερβίρουμε με φλούδες παρμεζάνας.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου