Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ριζότο Με Μύδια, Ούζο Και Ντοματίνια!

Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά


Υλικά για μερίδες:
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 σκελίδα σκόρδο
12 μύδια πλυμένα
600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κρασί
2 σφηνάκια ούζο
50 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και δουλεύουμε μέχρι να ιδρώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό σε 3 δόσεις. Μόλις απορροφάει την πρώτη δόση, ρίχνουμε την επόμενη. Μόλις το ρύζι είναι μισό έτοιμο τραβάμε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρεμμύδι, μαίντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μύδια. Σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, το ριζότο μας και λίγο ζωμό ή νερό ακόμα για να τελειώσει το βράσιμο. Δένουμε με το βούτυρο, παρμεζάνα και σερβίρουμε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου