Χρόνος Προετοιμασίας:60-70 λεπτά
Xρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά
Υλικά για 12 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. χοιρινό κρέας σε μέτρια καρεδάκια
500 γρ. τράγιο κρέας σε μέτρια καρεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μέτρια καρεδάκια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού κρασί Ρομπόλα
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι
κανέλα & γαρύφαλλο
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε τα κρέατα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στην συνέχεια και αφού βράσει το φαγητό μας ρίχνουμε μέσα το ρύζι για να πάρει όλα τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυρί, τον μαϊντανό και το ένα αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε την γέμιση μέσα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε καλά γύρω-γύρω ενώνοντας τα φύλλα, τρυπάμε με ένα πιρουνάκι από πάνω σε όλη την επιφάνεια αλείφουμε με το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και ροδοκόκκινο το φύλλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου