Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60-80 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. φαρίνα
250 γρ. ηλιέλαιο
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα εβαπορέ
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γρ. κουβερτούρα
2 βανίλιες
5 αυγά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Συνεχίζουμε με το γάλα και στο τέλος προσθέτουμε την φαρίνα. Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο ένα μπολ. Ομογενοποιούμε καλά και ξεκινάμε να αδειάζουμε σε φόρμα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε εναλλάξ τα κέικ. Ξεκινάμε με λίγο λευκό στο κέντρο της φόρμας. Στο ίδιο σημείο ρίχνουμε από πάνω το σοκολατένιο μείγμα σε ίση ποσότητα με πριν. Ξανά λευκό, ξανά σοκολατένιο κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60-80 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου