Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
500 γρ. αρνάκι μπούτι σε παϊδάκια
8 πατάτες baby βρασμένες
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για την μαρινάδα:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 φλούδα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια. Κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ανάβουμε την σχάρα να ζεσταθεί και ρίχνουμε πάνω στραγγισμένα τα παϊδάκια. Ψήνουμε από την μεριά και μόλις είναι έτοιμα γυρίζουμε και από την άλλη.
Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στην μέση και τις ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να γλασάρουν και να γυαλίσουν και σερβίρουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις πατατούλες και από πάνω τοποθετούμε 2-3 αρνίσια παϊδάκια, προσθέτουμε λίγο από το βούτυρο από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου