Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος :40-50 λεπτά
Υλικά για 15 mini cheeseburger:
Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά πράσινη τριμμένη (προαιρετικά)
2-3 κ. σούπας μουστάρδα
2-3 φρυγανιά ή 1 φέτα ψωμί
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμος
μαϊντανός
1 αυγό
λίγο ξύδι
Στήσιμο για κάθε χάμπουργκερ:
1 ροδέλίτσα ντομάτα
1/3 φέτα μπέικον
1/3 φέτα μαρούλι
1-2 ροδέλες κρεμμυδάκι
1/3 φέτα τυρί τόστ
Επίσης θα χρειαστούμε: Στρογγυλά κουβεράκια ψωμιού για τα χάμπουργκερ.
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40λεπτά.
Ψήνουμε τα ψωμάκια ελαφρά στην σχάρα ή στην ψηστιέρα μέχρι να γίνουν τραγανά. Βάζουμε μαρούλι, τυρί, μπέικον, το μπιφτέκι μας, κρεμμύδι, ντομάτα και σως της αρεσκείας μας. Κλείνουμε με το δεύτερο ψωμάκι από πάνω.
Δύο επιλογές για σως:
1) μαγιονέζα – κέτσαπ
2) μαγιονέζα- μουστάρδα
Όλες οι σάλτσες παρασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Σημείωση:
Η επιλογή του κιμά είναι δική μας. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε χοιρινό ή μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου