Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά
Υλικά για 10-12
maffins:
250 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
140 γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1/3 ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
4 αυγά
Για το ντεκόρ:
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού, σταγόνες λευκής κουβερτούρας και τρίμματα
σοκολάτας.
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, βάζουμε μέσα και το βούτυρο να
λιώσουν μαζί και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε μέσα την λιωμένη
σοκολάτα, τις βανίλιες, το κονιάκ και στο τέλος τη φαρίνα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας σε ατομικές θήκες σιλικόνης. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά
στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε, αλείφουμε πάνω πραλίνα και
στολίζουμε με διάφορες σοκολάτες και σταγόνες.
Σημείωση:
Αν θέλουμε σε αυτή την συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε 100 γραμμάρια διάφορες σοκολάτες σε κομμάτια μέσα στο μείγμα πριν το ψήσουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου