Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Πίτσα Μαργαρίτα!


Χρόνος Προετοιμασίας: 60-80 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά


Υλικά για 2 πίτσες ατομικές
Για την ζύμη:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι γάλα

Για την γέμιση:
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτας με σκόρδο
400 γρ. μοσταρέλα
φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, την μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα, το λάδι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα φύλλο με κάθε ζυμαράκι. Απλώνουμε τα δύο φύλλα σε στρογγυλά ταψάκι, αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας, φύλλα βασιλικού και από πάνω απλώνουμε μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι λιώσει το τυρί και να γίνουν τραγανές οι πίτσες μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου