Χρόνος Προετοιμασίας: 60-80 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά για 30-35 κομμάτια:
1 φύλλο κρούστας
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κορν φλάουερ
200 γρ. μαργαρίνη
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
10 κρόκοι
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμόνι
1 φλούδα πορτοκάλι
Θα χρειαστούμε επίσης: Σαντιγί και ξηρούς καρπούς προαιρετικά για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα μας, αδειάζουμε το μισό γάλα με την μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε πάνω στην φωτιά να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το γάλα μέχρι να ομογενοποηθούν. Παίρνουμε κουταλιές από το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και αργά-αργά τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ ανακατεύοντας γρήγορα για να μην μας κόψουν τα αυγά. Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία 3-4 φορές ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και να έχουμε μια λεία κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κολλητά στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε 20-30 λεπτά να παγώσει. Στην συνέχεια γεμίζουμε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας τα φύλλα και τα κόβουμε σε 3 λωρίδες από την κοντή πλευρά του φύλλου. Βγάζουμε 3 φαρδιές λωρίδες, βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο την πρώτη και από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο. Τυλίγουμε σε τρίγωνο προσεκτικά και κόβουμε στην μέση διαγώνια ώστε να βγάλουμε 2 τρίγωνα από κάθε δίπλωμα. Ανοίγουμε στην μέση προσεκτικά και τοποθετούμε μέσα μια μπάλα λαδόκολλας τσαλακωμένη ώστε να κρατήσουμε ανοιγτά τα τρίγωνα στο κέντρο. κΆνουμε την ίδια διαδιακασία με όλα τα φύλλα και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα βουτάμε στο σιρόπι προσεκτικά για 2 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αφαιρούμε την λαδόκολλα, γεμίζουμε με κρέμα και από πάνω με σαντιγί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλο τριμμένο ή φυστίκι Αιγίνης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου