Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμoνής: 30-60 λεπτά
Υλικά για 30 κομμάτια:
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. γάλα
1 αυγό
80 γρ. ζάχαρη
30 γρ. σπορέλαιο
350 γρ. φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
2-3 σταγόνες βανίλια εκχύλισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα: Mέλι & κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό, την ζάχαρη, το λάδι, την βανίλια, το αλάτι και στο τέλος την φαρίνα. Ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε 30-60 λεπτά να ξεκουραστεί και στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πάνω στον πάγκο κάθε ένα κομμάτι ξεχωριστά. Κόβουμε λωρίδες 5 εκατοστών και στην συνέχεια κάθε λωρίδα σε ρόμβους ίδια απόστασης. Σχηματίζουμε κομματάκια ρόμβου, κάνουμε μια τρυπούλα στη μέση και περνάμε από μέσα την μία άκρη τραβώντας ελαφριά τις δύο γωνίες. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε ένα λεπτό σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Σημείωση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις κ 1 κ.γλ. μπέικιν αντί για φαρίνα.
Πασπαλίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας όπως, άχνη, ζάχαρη, σουσάμι, πραλίνα κτλ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου