Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά:
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.σ. μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 φλούδα πορτοκάλι
1/4 κανέλα σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το μέλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Δουλεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το σιμιγδάλι και ρίχνουμε μία μία κουταλιά από το σιρόπι μέσα πολύ προσεκτικά γιατί κοχλάζει. Μόλις βάλουμε όλο το σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να κάνει μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια. Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να παγώσει 1-2 ώρες για να σταθεί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου