Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά
Υλικά:
250 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 λόλα κόκκινη
1 λόλα πράσινη
100 γρ. γκούντα τριμμένη χοντρά
1/2 φλ. τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη γλυκιά πάπρικα
1/2 κ. γλ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
100 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. μουστάρδα
1 κ. γλ. μέλι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ ή στο μπλέντερ φτιάχνουμε την σάλτσα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μας και πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί βάζουμε το φιλέτο μας να ψηθεί. Μετά από 5-6 λεπτά γυρίζουμε το φιλέτο μας από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο ολόκληρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο 5-6 λεπτά γυρίζοντας το να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι να πάρει γεύση από το βούτυρο και το κοτόπουλο.
Κόβουμε με τα χέρια μας τις λόλες σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Σημείωση:
Μπορούμε αν επιθυμούμε να κόψουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες και να το μαγειρέψουμε έτσι. Απαιτεί λιγότερο χρόνο ψησίματος.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου