Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σπιτικό Λεμοντσέλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 10 μέρες



Υλικά:
Φλούδα από 10 λεμόνια
1 λίτρο τσίπουρο ή ρακί
500 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
2 μικρά δάκρυα μαστίχας (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια. Χρησιμοποιούμε χοντρόφλουδα, ακέρωτα λεμόνια. Τα βάζουμε σε ένα δοχείο γυάλινο μαζί με το ποτό. Σφραγίζουμε και αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο. Την τρίτη μέρα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και μια φλούδα λεμόνι και βράζουμε 8 λεπτά. Μόλις κρυώσει ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα και την μαστίχα. Αφήνουμε 5-6 μέρες, ανακατεύοντας κάθε μέρα. Την δέκατη μέρα σουρώνουμε και βάζουμε το λεμοντσέλο μας  σε καθαρό μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου