Χρόνος Προετοιμασίας: 20
λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-45 λεπτά
Υλικά για 1 ταψί:
2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
100 γρ. φέτα
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γκούντα τριμμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα σε 2-3 δόσεις και φτιάχνουμε μια λεία μπεσαμελ. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα τυριά ανακατεύοντας.
Στρώνουμε το ένα φύλλο
σφολιάτας στο ταψάκι μας, αδειάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το δεύτερο
ενώνοντας τις άκρες καλά. Αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με
σουσαμάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι η πίτα μας να
ροδοκοκκινήσει και να γίνει τραγανή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου