Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ανάμεικτη Σαλάτα Με Γλυκόξινο Χοιρινό Και Chips Αραβικής!

Χρόνος Εκτέλεσης: 20-25 λεπτά


Υλικά:
150 γρ. χοιρινή σπάλα σε λεπτές μπουκίτσες
100 γρ. σαλάτα ανάμεικτη
1 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό
(μουστάρδα, πάπρικα, κάρυ)
1 κ.σ. σάλτσα μπαλσάμικου
1/2 κ. γλ. μέλι
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο ελαιόλαδο
1 αραβική πίτα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα

Για την σάλτσα μουστάρδας:
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. μαγιονέζα
1 κ. γλ. σάλτσα μπαλσάμικου 
αλάτι
πιπέρι 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Κόβουμε την αραβική σε μέτρια κομμάτια σαν chips και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πάπρικα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Σοτάρουμε  από όλες τις μεριές και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό μας. Σβήνουμε με κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει και να γλασάρει η σάλτσα μας.
Σε ένα πιάτο βάζουμε την σαλάτα μας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την σάλτσα μουστάρδας, τα chips αραβικής και στο κέντρο το γλυκόξινο χοιρινό. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου