Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Γεμιστά Σουτζουκάκια Με Κρέμα Τυριού Και Άγριο Ρύζι!

Χρόνος Εκτέλεσης: 60-70 λεπτά


Yλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. άγριο ρύζι
2 κ.σ. μαργαρίνη
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
4 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. δυόσμος
1/2 κ.γλ. κύμινο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα:
3 ντομάτες τριμμένες, 1 κ.σ. πελτέ, 1 κ. γλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 ποτήρια νερό, 1 σφηνάκι λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τις ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά, το ψωμάκι αφού το έχουμε στραγγίξει από τα νερά, την ρίγανη, τον δυόσμο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σουτζουκάκια, ανοίγουμε προσεκτικά και γεμίζουμε με κρέμα τυριού και κλείνουμε καλά. Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα μας σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και νεράκι. Βράζουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα μας μέσα στο ταψί όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά.
Βράζουμε το ρύζι, στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε με μαργαρίνη. Σερβίρουμε σε πιατέλα ρυζάκι και από πάνω σουτζουκάκια με κρέμα τυρί και σάλτσα ντομάτας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου