Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Υλικά για 2 ποτήρια:
300 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. νερό
2 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. κακάο
50 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1/2 φλ. τσαγιού πάγος τριμμένος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το γάλα, την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα. Βράζουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και να γίνει ένα ρόφημα με ζεστό κακάο. Μεταφέρουμε σε ένα σέικερ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά να παγώσει. Χτυπάμε το πάγο να σπάσει και προσθέτουμε το ρόφημα σοκολάτας. Παίρνουμε 2 ποτήρια και αλείφουμε εσωτερικά την πραλίνα κάνοντας σχέδια με κορνέ ή με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε τα ποτήρια με την κρύα σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου