Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Λιγκουίνι Με Μπακαλιάρο, Λαχανικά Και Εστραγκόν Σε Σάλτσα Ντομάτας!

Χρόνος Εκτέλεσης: 25-30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι)
1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα καρεδάκι
1/3 πράσινη πιπεριά
1/3 κίτρινη πιπεριά
1/3 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο μέτριο
1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σφηνάκια λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα κ το μπακαλιάρο σε λεπτά κομματάκια, εστραγκόν, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα σε καρεδάκια και τον πελτέ. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά μας, στραγγίζουμε τα υπόλοιπα και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι. Δοκιμάζουμε το αλάτι, αφήνουμε να δέσει το φαγητό για 2-3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σημείωση:
Μπορούμε να κρατήσουμε 4 μικρά κομματάκια μπακαλιάρο να τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλατοπίπερο και εστραγκόν και να σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας για έχτρα γεύση και εμφάνιση. 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου