Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Νηστίσιμο Σοκολατένιο Κέικ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά


Υλικά για 1 φόρμα:
420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
420 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό χλιαρό
120 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
60 γρ. κακάο
60 γρ. λιωμένη κουβερτούρα 
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
1 κ. γλ μπέικιν
1/3 κ. γλ. αλάτι

Σοκολατένιο Γλάσο
Σιρόπι-γλάσο:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κακάο
40 γρ. κουβερτούρα
1 ποτηράκι κρασιού νερό
1 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το κακάο, την σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν, το αλεύρι και το αλάτι. Λαδώνουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια σιλικόνης, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα φορμάκια θα χρειαστούν 30-35 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγει το κέικ ρίχνουμε από πάνω ζεστό το σιρόπι.

Σημείωση:
Μπορούμε να σερβίρουμε και με λευκό γλάσο βανίλιας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου