Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Σιροπιαστό Γλυκό Με Χουρμάδες Και Κουβερτούρα Σε Φύλλο Κρούστας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Xρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά


Υλικά για ένα στρογγυλό ταψάκι 34-36 cm:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 σφηνάκια κονιάκ
150 γρ. λιωμένη μαργαρίνη για το άλειμμα

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 σταγόνες λεμόνι
1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε τους χουρμάδες μέσα σε ένα μπολ με το κονιάκ και το αφήνουμε 2-3 ώρες. Στην συνέχεια τους ψιλοκόβουμε πάρα πολύ λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα και βράζουμε για 8 λεπτά. Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τις σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι μας στην άκρη να παγώσει.


Παίρνουμε ένα ταψάκι, αλείφουμε με βούτυρο και ξεκινάμε να απλώνουμε τα φύλλα μας. Βάζουμε 4-5 κάτω, αλείφοντας ένα ένα και αφήνοντας τα να εξέχουν από κάθε πλευρά του ταψιού. Στην μέση βάζουμε την γέμιση μας. Ρίχνουμε τους χουρμάδες, τις σταγόνες σοκολάτας και απλώνουμε προσεκτικά να πιάσει όλο τον πάτο. Κλείνουμε με τα φύλλα που εξέχουν πρώτα και στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω πάλι κατά των ίδιο τρόπο, αλείφοντας δηλαδή κάθε ένα με το βούτυρο. Στρώνουμε προσεκτικά το τελευταίο φύλλο και βάζουμε μέσα καλά τα γύρω γύρω ώστε να γίνει το γλυκό ομοιόμορφο. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, χαράζουμε προσεκτικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό μας με κρύο σιρόπι, αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε.

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου