Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αλμυρές Κρέπες Με Μπιφτέκι Και Αυγό!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά



Υλικά για 10 κρέπες:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
600 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
1 κ.γλ. λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο για το άλειμμα του τηγανιού

Για την γέμιση:
10 μπιφτεκάκια λεπτά και στρογγυλά
10 αυγά τηγανιτά
10 φύλλα μαρούλι
100 γρ. μαγιονέζα
10 λεπτές φέτες ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα αναμειγνύουμε με ένα σύρμα καλά. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγο στο ψυγείο. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγανάκι για κρέπες και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από τον χυλό. Γυρίζουμε κυκλικά το τηγάνι να πάει παντού κai ψήνουμε 1-2 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.



Μόλις τελειώσουμε με όλα το μείγμα απλώνουμε τις κρέπες στον πάγκο μας αλείφουμε με μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα, μπιφτέκι και τοποθετούμε προσεκτικά το αυγό να μην σπάσει, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε τρίγωνο. Σερβίρουμε με σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή τραγανά chips.

Σημείωση:

Μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτεκάκια ή να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα κατεψυγμένα. Τα περνάμε λίγο από το τηγανάκι και είναι έτοιμα.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και από μια φέτα τυρί του τοστ σε κάθε κρέπα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου