Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Πίτα Με πιπεριές Και Φέτα Σε Φύλλο Κρούστας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά


Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης πολύχρωμες
3 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανός
500 γρ. φέτα σε τρίμματα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. γιαούρτι
 λίγο ελαιόλαδο
λίγο γλυκιά πάπρικα
1 σφηνάκι κονιάκ
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους, τις πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά καρεδάκια. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα.  Δουλεύουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το πιπέρι, το μαϊντανό ανακατεύουμε και μόλις κρυώσουν λίγο οι πιπεριές μας τις ρίχνουμε μέσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε την φέτα και την γραβιέρα. Αφήνουμε την γέμιση μας στην άκρη και παίρνουμε ένα ταψάκι στενόμακρο. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τέσσερα φύλλα κάτω με ελαιόλαδο το κάθε ένα και στην μέση ρίχνουμε την γέμιση μας. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα με ελαιόλαδο ενδιάμεσα και τέλος αλείφουμε με λίγο αυγό και γάλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Σημείωση:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκά κίτρινα τυριά αντί για κεφαλογραβιέρα.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. ρύζι ή φρυγανιά μέσα στην περίπτωση που υπάρχουν ζουμάκια στις πιπεριές που βρίσκονται στην κατσαρόλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου