Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Κορμός Με Κακάο Και Άχνη Ζάχαρη!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 5 ώρες


Υλικά για 15 μερίδες:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1/4 κ. γλ. κανέλα σκόνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια με την μαργαρίνη και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε την άχνη, τις βανίλιες, το κακάο κοσκινισμένα, την κανέλα και ενώνουμε με το σοκολατένιο μείγμα αφού κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας, τα ραντίζουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ. 


Ομογενοποιούμε και αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα καλύπτοντας την πρώτα με μεμβράνη κέικ ή σε λαδόκολλα και κλείνουμε σαν καραμέλα. Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή στην κατάψυξη για 2 ώρες. Κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου