Xρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35-45 λεπτά
Υλικά για 25 κομμάτια:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. φαρίνα
220 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μούστος
70 γρ. νερό
80 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο
160 γρ. μέλι
15 γρ. κακάο
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1 κ. γλ. μπέικιν
1/2 κ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το χυμό, τον μούστο, την ζάχαρη, μέλι, κακάο, κανέλα, γαρίφαλο, σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, την φαρίνα, το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 90-100 γραμμαρίων και πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα. Αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί με λαδόκολλα, και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τα μουστοκούλουρα μας.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τα μουστοκούλουρα μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου