Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Βυσσινάδα Σπιτική!

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα


Υλικά για 2 λίτρα:
3 κιλά βύσσινα ώριμα
2-2,5 κιλά ζάχαρη
λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα βύσσινα. Μέσα σε μια λεκάνη καθαρίζουμε, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε τα βύσσινα με το ζουμί που έχει βγει μέσα στο μίξερ μας και πολτοποιούμε. Περνάμε το χυμό μας από ένα  σινουά (τρυπητό), πιέζοντας καλά. Μετράμε την ποσότητα του χυμού και ρίχνουμε ίδια ποσότητα ζάχαρης μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, όχι τόσο πηχτό όσο το γλυκό βύσσινο, και αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε σε μπουκάλια και διατηρούμε όταν ανοίξουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο, 1/4 βυσσινάδα και το υπόλοιπο  κρύο νερό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου