Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 4 μπολάκια:
400 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. χυμός λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι & 1 αυγό
40 γρ. νισεστέρ
60 γρ. ανθός αραβισίτου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
βανίλια 1/2 στικ (προαιρετικά)
βανίλια 1/2 στικ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, το νισεστέρ, τον ανθό, την βανίλια το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αργά αργά τον χυμό λεμονιού μέσα και αδειάζουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αδειάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Η συγκεκριμένη κρέμα είναι κατάλληλη και για γλυκά όπως η lemon pie και το cheesecake λεμονιού.
Σημείωση:
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το νισεστέρ και τον ανθό με 80 γρ. κορν φλάουερ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου