Χρόνος Βρασμού: 50 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
800 γρ. ζάχαρη
1/4 κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο
3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια. Τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με την ζάχαρη και την βανίλια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο. Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, την βάζουμε πάνω στην φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτηράκι κρασιού νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας μέσα και συνεχίζουμε το βράσιμο. όταν μαλακώσουν πολτοποιούμε με μια ράβδο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου