Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Υλικά για 6 βάφλες:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
400 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες σε σκόνη
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
Για το σερβίρισμα:
6 μπάλες παγωτό όρεο
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 ml σιρόπι της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα παχύρρευστο χυλό.
Βουτυρώνουμε την βαφλιέρα μας, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από τον χυλό, κλείνουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά την βάφλα μας να ψηθεί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες. Αλείφουμε με πραλίνα, βάζουμε μια μπάλα παγωτό σε κάθε μία, σιρόπι και σερβίρουμε.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου